• Lorem ipsum

betonnen aanrechtblad verven

Vergissen we ons of wordt het betonnen aanrechtblad almaar populairder? Kan je een betonnen aanrechtblad verven, is in elk geval een regelmatig terugkerende vraag. Het antwoord: ja, met hittebestendige vloerverf.

Betonnen aanrechtblad verven: dekkend of transparant?

Veel mensen kiezen voor beton vanwege de stoere, robuuste look. Die bewaart u het best als u het blad transparant afwerkt met een doorzichtige coating. Let er wel op dat deze hittebestendig is. Immers, in de keuken moet u een hete pan ergens kunnen neerzetten.

Ook dekkend afwerken behoort tot de mogelijkheden. Het aanrechtblad wordt dan in een effen kleur geschilderd. Eventueel kan daar bovenop nog een transparante toplaag. Deze beschermt tegen krassen. In een keuken waarin met messen wordt gewerkt is dat geen overbodige luxe.

Of u nu transparant of dekkend afwerkt, het is altijd nodig om eerst een primer aan te brengen. Deze grondverf geeft een basisbescherming en zorgt ervoor dat de coating goed kan hechten.

Aanbevolen producten

Primers

Scanofloor Clearprimer (bij transparante afwerking)

1-componentsprimer op basis van acyrlaten. Bedoeld voor gebruik in combinatie met Clearcoat. Breng minimaal 1 laag aan. Bij zichtbare rolbanen is een tweede laag nodig.

Scanofloor Uniprimer (bij dekkende afwerking)

Universele primer die een sterke hechting geeft aan de toplaag. U brengt hiervan 1 laag aan. Opgelet: Uniprimer is te koop vanaf 3 liter. Is dit te veel, bestel dan Inno Coatings  Vloerprimer 2K (1 kg).

Coatings

Scanofloor Colourcoat (voor dekkende afwerking)

Topkwaliteit 2-componentenverf op basis van polyurethaan. Alle RAL-kleuren mogelijk. Bestand tegen hoge temperaturen. Ideaal voor in de keuken. Opgelet: enkel te koop vanaf 3 kg. Is dit te veel voor een aanrechtblad, bestel dan de gelijkwaardige Inno Coatings Topcoat 2K (1 kg).

Scanofloor Clearcoat (voor transparante afwerking)

Het transparante broertje van Colourcoat. Breng voor een betonlook twee lagen Clearcoat aan over de Clearprimer. Ook toepasbaar als krasvaste beschermlaag over Colourcoat.

Betonnen aanrechtblad verven: hoe doe ik dat?

Ons advies: eerst licht schuren (korrel 120), dan 1 laag primer en altijd 2 lagen topcoating. Vanwege het beperkte oppervlak is zo'n schilderklus nooit echt duur, maar het resultaat is wel duurzaam, want u hebt er jaren plezier van.

Op de Clearprimer na zijn alle producten hierboven 2-componentencoatings. Dit betekent dat u de twee componenten van de verf (in aparte verpakkingen geleverd) vooraf moet mengen, met een boormachine op laag toerental.

Advies over vloerverfMeng nooit meer dan u van plan bent te gebruiken. Stel dat u slechts de helft nodig hebt voor de eerste laag, meet dan de helft van blik A af en de helft van blik B. Dit kunt u doen door een liniaal in de verf te dopen. Sluit de blikken en zet ze weg. Na het mengen hebt u een uur tijd om de coating de verwerken. De volgende dag pas mengt u de volgende hoeveelheid en brengt u de tweede laag aan.

Het klinkt misschien raar: een betonnen aanrechtblad verven met vloerverf. Maar het blijft natuurlijk verf. En beton blijf beton, of u nu een aanrecht mee mooi maakt of een vloer.

U bestelt onze verf snel en gemakkelijk in onze webshop. Natuurlijk mag u ons ook bellen voor persoonlijk advies of bij vragen. Mailen en Whatsapp kan ook.

 

Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!