klantenservice

Betonnen aanrechtblad verven met hittebestendige vloerverf

Betonnen aanrechtblad verven met hittebestendige vloerverf

Vergissen we ons of wordt het betonnen aanrechtblad almaar populairder? Kan je een betonnen aanrechtblad verven, is in elk geval een regelmatig terugkerende vraag. Het antwoord: ja, met hittebestendige vloerverf.

Een van de populairste producten van Scanofloor is Scanofloor Clearcoat. Deze transparante verf wordt veel toegepast op vloeren met vloerverwarming. Daarmee is al duidelijk waar de kracht van dit product zit. Clearcoat vergeelt niet en heeft geen problemen met hoge temperaturen.

Clearcoat is dus heel goed hittebestendig en is daarom een prima keus voor aanrechtbladen. Immers, in de keuken moet je een hete pan ergens kunnen neerzetten. Clearcoat is het best te combineren met Clearprimer.

Betonnen aanrechtblad verven: hoe doe ik dat?

Ons advies: eerst licht schuren (korrel 120), dan 1 laag Clearprimer en altijd 2 lagen Clearcoat. Aanrechtbladen zijn meestal kleiner dan 10 vierkante meter en dan kan met een liter Clearcoat al twee maal geschilderd worden. Echt duur is zo'n schilderklus dus niet, maar wel duurzaam, want je hebt er jaren plezier van.

Vooraf moet u de Clearcoat wel goed scheiden: de helft van blik A en de helft van blik B. Dit kunt u doen door een liniaal in de verf te dopen. Bij een literblik hebt u dan genoeg voor de eerste laag. Sluit de blikken en zet ze weg. Na het mengen hebt u 2,5 uur tijd om het de verwerken. De volgende dag pas mengt u de volgende hoeveelheid en brengt u de tweede laag aan.

Clearcoat is transparant en geeft dus een betonlook. Hebt u liever een betonnen aanrechtblad met een kleurtje, kunt u voor Colourcoat kiezen. Ook dit is hittebestendige vloerverf.

Hier vindt u de benodigde producten:

Het klinkt misschien raar: vloerverf op een aanrechtblad smeren. Maar het blijft natuurlijk verf. En beton blijf beton, of je er nu een aanrecht mee maakt of een vloer.

U bestelt onze verf snel en gemakkelijk in onze webshop.