• Lorem ipsum

Betonlook maken

Een betonlook vloer maken geeft uw woning een moderne, strakke uitstraling. Bovendien zijn dit soort vloeren gemakkelijk te onderhouden. Een betonlook is mogelijk in de woonkamer, maar ook de badkamer. Eigenlijk overal waar u een vloer wilt met de uitstraling van beton. Maar wat is geschikte betonlook verf? U komt het hier te weten.

Vloeren met betonlook zijn een heuse trend geworden. Meestal bedoelen we er een transparant geverfde vloer mee, maar er zijn ook gekleurde vloeren van dit type. Het ligt eraan of u een dekkende of transparante vloerverf gebruikt. Om een betonlook te creëren hebt u een harde, strakke ondergrond nodig die er steenachtig of betonachtig uitziet, zoals beton, zandcement of anhydriet.

 

Voordelen betonlook vloer maken

 • Eigentijdse uitstraling: de betonlook is helemaal van nu.
 • Vloeistofdicht: drank gemorst? u haalt het snel weer weg!
 • Supersimpel in onderhoud: gewoon stofzuigen en af en toe dweilen.
 • Slijtvast en duurzaam: bij normaal gebruik gaat de vloer jaren mee.
 • Flexibel: overstappen naar een andere kleur of ander type vloer is altijd mogelijk.

 

Aanbevolen betonlook verven

Scanofloor is specialist in betonlook verf voor betonnen vloeren, cementdekvloeren en anhydrietvloeren. Welke verf voor uw vloer geschikt is, ligt aan uw wensen.

 

Wilt u de betonvloer transparant coaten (betonlook), kies dan:

Scanofloor Clearprimer
Transparante 1-componentsprimer. Bijzonder doorzichtig, daardoor ideaal voor betonlook mits gecombineerd met een duurzame topcoating. Breng minimaal 1 laag aan. Vermijd rolbanen.

 

Scanofloor Clearcoat
Duurzame, transparante 2-componentencoating voor huiskamers en winkels. Ook voor vloern met vloerverwarming en ruimtes die veel zonlicht krijgen.

 

 

Alternatief: dekkend verven in betongrijs

Wilt u wel een betonkleur maar is de vloer niet mooi genoeg om transparant te coaten, kunt u ook voor vloerverf in een betonachtige kleur kiezen.

Colourcoat
Gebruikt u dekkende vloerverf (dus met een egale kleur), maakt u een betonlook vloer met de niet-vergelende PU-verf Scanofloor Colourcoat. Kies bijvoorbeeld voor een kleur als RAL 7023 (betongrijs). Ook te gebruiken bij vloerverwarming.

 

Uniprimer
Als grondverf kiest u dan Scanofloor Uniprimer, een hechtmiddel dat u eerst aanbrengt. Uniprimer geeft extra bescherming, bindt het stof en zorgt ervoor dat de eindlaag goed blijft zitten.

 

Uniprimer, Colourcoat en Clearcoat zijn alle drie 2-componentenverf. Deze wordt geleverd in twee blikken. U mengt de inhoud direct voor gebruik. Hierna hebt u beperkt tijd om de verf te gebruiken. Lees altijd de instructies op de verpakking of de technische datasheet op onze site, voor de exacte tijd per product. Het is het handigst om voor elke laag een nieuwe verpakking te gebruiken.

 

Stappenplan betonlook vloer maken

Advies over vloerverfZo gebruikt u betonlook verf voor het beste resultaat:

 1. Voordat u begint moet de vloer droog zijn. Dit controleert u door een plakbandje aan te brengen en na 24 uur te verwijderen. Zit er geen condens op, kunt u verder.
 2. Schuren bevordert de hechting van betonlook verf. U gebruikt hiervoor het best schuurmachine. Voor zandcement en anhydriet adviseren we korrel 100-120. Voor echt beton is een diamantschuurmachine nodig.
 3. Zorg ervoor dat de vloer schoon is. Inno Vloerreiniger is het beste reinigingsmiddel dat wij kennen.
 4. Plak plinten af. Verwijder eventueel meubilair. Is er vloerverwarming, zet deze dan uit of op de laagste stand.
 5. Breng de grondverf (primer) aan. Meestal is een laag voldoende. Gebruik een vachtroller (aan een stok) en voor de hoeken en randen een kwast.
 6. Is de primerlaag droog (meestal een dag later, zie de technische info bij het product voor de exacte droogtijd) mengt u de 2-componentenverf. Houd rekening met de beperkte verwerkingstijd, zodat u niet te veel mengt.
 7. Hierna kunt u de betonlook verf aanbrengen. Doe altijd twee lagen, maar let erop dat er voldoende droogtijd tussen zit. Sommige verf is al na enkele uren overschilderbaar, maar voor de beloopbaarheid is het doorgaans beter een dag te wachten. Ook dit vindt u op de technische fiches.
 8. Tip: breng voor extra duurzaamheid en bescherming bij dekkend gecoate vloeren een laagje Clearcoat als toplaag aan.
 9. Houd na de laatste laag rekening met een droogtijd van vijf tot zeven dagen voordat u de vloer volledig kunt belasten, dat wil zeggen dat u met zware meubels kunt schuiven.

Alle betonlook verven van Scanofloor voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Voor de gegarandeerd laagste prijs koopt u in onze webshop. Snelle levering verzekerd. Zo kunt ook u een betonlook vloer maken in een mum van tijd.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets! 

€30,00
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent. Perfect voor aanrechtbladen en vloerverwarming. Ideaal voor betonlook. Lees meer
Clearprimer
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent. Perfect voor aanrechtbladen en vloerverwarming. Ideaal voor betonlook.
€30,00Incl. btw
Prijs vanaf: €1,80 / m2
€59,00
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen. Lees meer
Clearcoat
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen.
€59,00Incl. btw
Prijs vanaf: €6,00 / m2
€119,00
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes. Lees meer
Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes.
€119,00Incl. btw
Prijs vanaf: €3,62 / m2
€175,00
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen. Lees meer
Colourcoat
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen.
€175,00Incl. btw
Prijs vanaf: €5,86 / m2