klantenservice

Zo maakt u een betonlook vloer met vloerverf

Zo maakt u een betonlook vloer met vloerverf

Een betonlook vloer geeft uw woning een moderne, strakke uitstraling. Bovendien zijn dit soort vloeren gemakkelijk te onderhouden. Een betonlook is mogelijk in de woonkamer, maar ook de badkamer. Eigenlijk overal waar u een vloer wilt met de uitstraling van beton. Maar wat is geschikte betonlook verf? U komt het hier te weten.

Vloeren met betonlook zijn een heuse trend geworden. Meestal bedoelen we er een transparant geverfde vloer mee, maar er zijn ook gekleurde vloeren van dit type. Het ligt eraan of u een dekkende of transparante vloerverf gebruikt. Om een betonlook te creëren hebt u een harde, strakke ondergrond nodig die er steenachtig of betonachtig uitziet, zoals beton, zandcement of anhydriet.

Voordelen van de betonlook vloer

 • Eigentijdse uitstraling: de betonlook is helemaal van nu.
 • Vloeistofdicht: drank gemorst? u haalt het snel weer weg!
 • Supersimpel in onderhoud: gewoon stofzuigen en af en toe dweilen.
 • Slijtvast en duurzaam: bij normaal gebruik gaat de vloer jaren mee.
 • Flexibel: overstappen naar een andere kleur of ander type vloer is altijd mogelijk.

Aanbevolen betonlook verf

Scanofloor is specialist in betonlook verf voor betonnen vloeren, cementdekvloeren en anhydrietvloeren. Welke verf voor uw vloer geschikt is, ligt aan uw wensen.

 • Gebruikt u dekkende vloerverf (dus met een egale kleur), maakt u een betonlook vloer met Pre Dekverf. Een alternatief is de niet-vergelende Scanofloor Colourcoat. Kies bijvoorbeeld voor een kleur als RAL 7023 (betongrijs).
 • Als grondverf kiest u Scanofloor Uniprimer, een hechtmiddel dat u eerst aanbrengt. Uniprimer geeft extra bescherming, bindt het stof en zorgt ervoor dat de eindlaag goed blijft zitten.
 • Kiest u voor een transparante betonlook of hebt u vloerverwarming, gebruikt u Clearprimer als grondlaag. Daarna zet u er de niet-vergelende transparante Clearcoat op.
 • Hebt u vloerverwarming? Kies dan Colourcoat (dekkend) of Clearcoat (transparant), met Clearprimer als basis. Deze drie producten vergelen niet door warmte of overvloedig zonlicht.

Pre Dekverf, Colourcoat en Clearcoat zijn alle drie 2-componentenverf. Deze wordt geleverd in twee blikken. U mengt de inhoud direct voor gebruik. Hierna hebt u beperkt tijd om de verf te gebruiken. Lees altijd de instructies op de verpakking of de technische datasheet op onze site, voor de exacte tijd per product. Het is het handigst om voor elke laag een nieuwe verpakking te gebruiken.

Stappenplan betonlook vloer

Zo gebruikt u betonlook verf voor het beste resultaat:

 1. Voordat u begint moet de vloer droog zijn. Dit controleert u door een plakbandje aan te brengen en na 24 uur te verwijderen. Zit er geen condens op, kunt u verder.
 2. Schuren bevordert de hechting van betonlook verf. U gebruikt hiervoor het best schuurmachine. Voor zandcement en anhydriet adviseren we korrel 80 of korrel 100. Voor beton is een diamantschuurmachine nodig.
 3. Zorg ervoor dat de vloer schoon is. Inno Vloerreiniger is het beste reinigingsmiddel dat wij kennen.
 4. Plak plinten af. Verwijder eventueel meubilair. Is er vloerverwarming, zet deze dan uit of op de laagste stand.
 5. Breng de grondverf (primer) aan. Meestal is een laag voldoende. Gebruik een vachtroller (aan een stok) en voor de hoeken en randen een kwast.
 6. Is de primerlaag droog (meestal een dag later, zie de technische info bij het product voor de exacte droogtijd) mengt u de 2-componentenverf. Houd rekening met de beperkte verwerkingstijd, zodat u niet te veel mengt.
 7. Hierna kunt u de betonlook verf aanbrengen. Doe altijd twee lagen, maar let erop dat er voldoende droogtijd tussen zit. Sommige verf is al na enkele uren overschilderbaar, maar voor de beloopbaarheid is het doorgaans beter een dag te wachten. Ook dit vindt u op de technische fiches.
 8. Tip: breng voor extra duurzaamheid bij dekkend gecoate vloeren een laagje Clearcoat als toplaag aan.
 9. Houd na de laatste laag rekening met een droogtijd van vijf tot zeven dagen voordat u de vloer volledig kunt belasten, dat wil zeggen dat u met zware meubels kunt schuiven.

Alle betonlook verf van Scanofloor voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Voor de gegarandeerd laagste prijs koopt u in onze webshop. Snelle levering verzekerd.

Hebt u vragen over het maken van een betonlook, bel ons dan voor gratis advies of stuur een mail!