• Lorem ipsum

Belijningsverf

Er is veel belijningsverf op de markt, en ook veel verf die voor belijning kan worden gebruikt. Dat belijning in veel situaties belangrijk is, weten we allemaal. Het meest sprekend zijn de lijnen op het wegdek. Maar ook in winkels vertellen lijnen ons waar we moeten lopen en in bedrijven waar we mogen staan. En in sporthallen helpen de lijnen bij het handhaven van de spelregels.

De juiste belijningsverf is chemisch resistent

Dit is een heel belangrijke. Belijning komt veel voor op plaatsen waar gereden wordt op rubberbanden. Niet alleen op de weg gebeurt dat. In bedrijfsgebouwen en magazijnen rijden bijvoorbeeld vorkheftrucks. Ook schoonmakers gebruiken soms wagentjes op rubberbanden. Zelfs een rolstoel heeft rubberbanden. Wat hebben die banden met chemische resistentie te maken? Alles. Rubberbanden blijven zacht door weekmakers. Dit zijn chemische stoffen die bij aanraking met slechte, vaak goedkope verf de verflaag oplossen. Niet meteen, maar wel geleidelijk.

Vandaar dat belijningsverf chemisch resistent moet zijn. Dan kan er ongeremd met rubberbanden overheen worden gereden. En zelfs meer, want bestand zijn tegen chemische stoffen is ook goed voor bedrijven waarin met chemicaliën, olie en zuren wordt gewerkt. Gewone schoonmaakmiddelen bevatten al zulke stoffen. Belijningsverf moet daarmee om kunnen gaan. En lage kwaliteit verf kan dat niet.

Belijningsverf moet zwaar belast kunnen worden

Omdat je belijning steeds aantreft in een drukke omgeving waarin de vloer veel gebruikt wordt (waarom zou je anders via lijnen orde willen scheppen?), wordt de verf zwaar belast. Het is bovendien de bovenste laag, dus krijgt de belijningsverf de hardste klappen. Daarom moet deze speciale vloerverf zeer slijtvast zijn. Het zijn niet zelden zware materialen die zich over de verf begeven. Denk maar aan een auto in een parkeergarage. Belijningsverf moet daar tegen kunnen.

Belijningsverf hoort op een passende ondergrond

Belijningsverf zoals Scanofloor Belijningsverf is gemaakt op basis van twee componenten. Alle kwalitatief hoogstaande belijningsverf is van dit type, omdat 2-componentenverf de juiste chemisch resistentie heeft. U kunt 2-componentenverf echter alleen aanbrengen op een ondergrond die ook bewerkt is met 2-componentenverf. De verf van de afwerklaag onder de belijning moet dus ook uit twee componenten bestaan. U kunt hierbij denken aan betonverf zoals Scanofloor Pre Dekverf.

Pas in het algemeen op met goedkope belijningsverf. Die heeft niet altijd bovengenoemde kwaliteiten. Onze Scanofloor Belijningsverf doet dat wel. Deze koopt u in onze webshop.

 


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!