• Lorem ipsum

Balkon verf tips

" alt="Balkon verven tips" width="42%" hspace="10" vspace="10" />

U wilt uw balkon verven met vloerverf en u weet niet hoe u moet beginnen? Deze drie tips, gebaseerd op jaren ervaring, helpen u op weg.

Haast? Dit zijn de producten die we aanbevelen:

Elk nieuw balkon heeft een primer nodig

Gaat u een nieuwe balkonvloer schilderen, hebt u een extra laag nodig om de verf goed te laten hechten. Dit is de grondlaag. Die brengt u aan met een primer. Dit is een speciale verfsoort die de ondergrond extra beschermt en ervoor zorgt dat de toplagen goed op hun plaats blijven. Scanofloor Uniprimer is een universele primer die uitstekend zijn werk doet. Bent u van plan een transparante betonlook te creëren, raden we Clearprimer aan, het doorzichtige broertje van Uniprimer. De grondverf zet u er in één laag op.

Is de vloer eerder geverfd, dan raden we aan de oude verflaag weg te schuren. Dit gaat het best met een schuurmachine. Neem hiervoor de tijd. Ruim na afloop alle stof en verfdeeltjes op. Maak de vloer goed schoon. Barsten en scheuren vult u op met plamuur.

Maak een goed werkplan

Een balkon verven doet u waarschijnlijk niet vaak. Dus kan het beter meteen goed gaan. Houd rekening met de weeromstandigheden. Verven kort na een regenbui is onverstandig. Een balkon moet echt droog zijn. Dit is ook het geval bij een nieuwe balkonvloer. De plakbandtest geeft raad. Bevestig tape op de vloer en laat deze 24 uur zitten. Blijft er condens achter op de plakband, is de vloer niet geschikt om geschilderd te worden. De beste omstandigheden zijn rustig, droog weer met een temperatuur tussen 12 en 25 graden. Vermijd fel zonlicht.

Houd bij de planning ook rekening met de droogtijden van grondverf en de twee toplagen. Deze tijden vindt u op de verpakking van de verf. Daar leest u ook wanneer het balkon weer belast mag worden.

Dekkende verf of transparant?

Wilt u een stoere, transparante betonlook die de oorspronkelijke kleur intact laat, dan moet u transparante verf gebruiken. In dat geval raden we Clearcoat aan. De meeste klanten die dekkende verf willen, kiezen Pre Dekverf. Deze slijtvaste betonverf is leverbaar in alle kleuren. Hangt uw balkon op het zuiden, is Colourcoat een goed alternatief. Deze dekkende verf is ook slijtvast en vergeelt niet onder invloed van UV-straling.

U bestelt de producten van Scanofloor snel en veilig in onze webshop.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!