• Lorem ipsum

Welke badkamervloer verf

Een badkamervloer verven met vloerverf is veilig, slim en voordelig. En het kan zowel op tegels als op beton, anhydriet of zandcement. Dit artikel vertelt wat de meestgebruikte vloerverf voor badkamers is, en legt uit hoe de juiste productkeuze problemen voorkomt.

Haast? Of hebt u een badkamer met tegelvloer of zeil? In dit artikel vertellen we welke verf bij welke ondergrond past in uw badkamer.

Badkamervloeren zijn anders

Badkamers moeten veel meer ongemakken ondergaan dan andere ruimtes in uw huis. Er is voortdurend veel vocht aanwezig, er is shampoo en zeep vol chemische ingrediënten. De temperatuur schommelt sterk en snel, van koel tot broeierig warm. Een badkamervloer moet daar tegen kunnen. En natuurlijk is het fijn als de vloer eenvoudig is schoon te  maken. Dit stelt eisen aan de vloeren en wanden.

Tegels in badkamer verven?

Vroeger was betegelen de norm. En ook vandaag kiezen nog velen voor tegels op de badkamervloer. Ze zijn hard en voorkomen dat water de constructie van het huis aantast. Badkamertegels zijn meestal niet poreus, dus nemen ze geen water op.

Maar tegels zijn duur en het lijmen en voegen is een tijdrovend karwei. Daarnaast zijn tegels en voegen niet ongevoelig voor schimmelvorming. Reinigen kan een rotklus zijn. Trends krijgen ook vat op tegels. Zelfs een spierwitte, "neutrale" badkamer kan er op zekere dag ouderwets uitzien. Maar even de tegels vervangen doe je niet zomaar.

Tegels zijn echter perfect over te schilderen. En vloerverf voor de badkamer is wèl snel aan te brengen. De kosten zijn laag. U kunt ook leuke patronen aanbrengen. Het is dus een koud kunstje om een moderne betegelde badkamer te creëren met vloerverf. 

Maar... alleen als u de juiste primer gebruikt!

Kies een echte tegelprimer bij badkamertegels

Een kenmerk van tegels is dat ze heel hard en niet poreus zijn. Dat is handig vanwege het water dat er niet in kan. Maar ook verf kan er niet in doordringen. Een coating heeft daarom een hulpmiddel nodig. Dit is de zogeheten Inno Coatings Tegelprimer, een speciaal product dat een krachtige hechtlaag aanbrengt en uitsluitend voor tegels gebruikt kan worden.

Inno Coatings Tegelprimer
Voor niet-poreuze, harde, geglazuurde tegels is dit de enige veilige keus. Maar let op: deze primer moet heel dun worden aangebracht, liefst met een doek, en na een uur overgeschilderd met de eerste laag coating. Zorg dat de primer niet te dik gaat, want anders kan dit tot hechtingsproblemen leiden.

Betonnen badkamervloer verven

Steeds meer mensen kiezen bij nieuwbouw of renovatie voor een badkamer zonder tegels. In dat geval houden ze het op beton, zandcement of anhydriet, de meest gangbare harde vloersoorten. Ook egalinevloeren zien we veel. Dit is goedkoper dan tegels, minder trendgevoelig en ziet er stoer en strak uit.

Een dergelijke vloer onbehandeld laten is geen optie. Anders gaat het water direct vloer en wand in. Kies daarom voor een solide verfsysteem. Dit bestaat uit een geschikte primer en een duurzame topcoating, eventueel nog een extra transparante toplaag.

 

Bij primers voor beton, cementdekvloeren en anhydrietvloeren hebt u de keus uit:

Scanofloor Uniprimer
Universele primer geschikt voor tal van betonnen en steenachtige ondergronden, waaronder anhydriet en zandcement.  Deze raden we aan als u in kleur wilt afwerken.


Scanofloor Clearprimer
Transparante 1-componentsprimer. Ideaal als u voor een stoere, transparante betonlook vloer gaat. Breng hiervan 1 laag aan, of 2 als er na de eerste nog rolbanen zichtbaar zijn.

 

Slijtvaste, waterdichte badkamerverf

Kies bij de toplaag voor slijtvaste, waterdichte badkamerverf, zodat u niet elk jaar opnieuw moet schilderen. De producten hieronder geven een coating die niet alleen vloeistofdicht is, maar ook resistent tegen tal van chemische stoffen. Het is dus geen probleem als er eens wat douchegel, shampoo of tandpasta op de vloer belandt.

De Pre Dekverf van Scanofloor is een goede keuze als u verf voor de vloer in uw badkamer zoekt. Het is een zogeheten epoxy coating, deze is vloeistofdicht. De verf voorkomt dat water in het beton trekt. Deze verf kan vergelen door warmte en UV-licht, en is dus minder geschikt voor badkamers met veel zonlicht en vloerverwarming.

Scanofloor Colourcoat is het paradepaardje van Scanofloor en geeft elke kamer een prachtige, kleurvaste uitstraling. Deze duurzame 2-componentencoating op basis van polyurethaan is ideaal voor badkamers met vloerverwarming en veel lichtinval. Ons meest populaire product voor vloeren in woningen.

Met Scanofloor Clearcoat brengt u een extra transparante beschermlaag aan. U kunt Clearcoat ook gebruiken voor een betonlook. In dat geval combineert u deze kleurloze versie van Colourcoat met Clearprimer (zie boven). Strak resultaat gegarandeerd! Ook Clearcoat vergeelt niet.

 

Badkamervloer verven: stappenplan

  1. Natuurlijk moet de badkamervloer vooraf goed schoon zijn. Alles grondig ontvetten.
  2. Anhydrietvloeren, zandcementvloeren, beton en egalinevloeren moeten geschuurd worden. Tegelvloeren niet.
  3. Stof dient te zijn verwijderd.
  4. Hierna kan de primer erop. Volg nauwgezet de instructies.
  5. De verf bestaat uit twee componenten die met elkaar vermengd moet worden. Hierna moet de verf binnen een uur worden aangebracht. Onze handleiding voor vloerverf geeft alle nodige info.
  6. Het schilderen gaat snel en eenvoudig. Zorg wel voor goede ventilatie. Breng altijd minimaal twee lagen aan van de topcoating.
  7. Let op dat u de badkamer niet te snel intensief belast. De vloerverf is na een dag weliswaar beloopbaar, maar pas na zeven dagen volledig belastbaar.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets! 

€56,00
Inno Coatings Tegelprimer is een 1-component primer voor geglazuurde tegels, emaille, glad graniet en zelfs glas. De tegelprimer zorgt voor een uitstekende hechting op gladde ondergronden, zodat deze daarna geverfd kan worden met een topcoating. Lees meer
Tegelprimer
Inno Coatings Tegelprimer is een 1-component primer voor geglazuurde tegels, emaille, glad graniet en zelfs glas. De tegelprimer zorgt voor een uitstekende hechting op gladde ondergronden, zodat deze daarna geverfd kan worden met een topcoating.
€56,00
stukprijs va: €2,16 / m2
€149,00€119,50
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes. Lees meer
-20%
Uniprimer
Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes.
€149,00€119,50
stukprijs va: €3,62 / m2
€39,00€30,25
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent. Perfect voor aanrechtbladen en vloerverwarming. Ideaal voor betonlook. Lees meer
-22%
Clearprimer
Clearprimer
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent. Perfect voor aanrechtbladen en vloerverwarming. Ideaal voor betonlook.
€39,00€30,25
stukprijs va: €1,80 / m2
€59,30€52,00
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen. Lees meer
-12%
Pre Dekverf
Pre Dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.
€59,30€52,00
stukprijs va: €5,50 / m2
€214,00€175,00
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen. Lees meer
-18%
Colourcoat
Colourcoat
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen.
€214,00€175,00
stukprijs va: €5,86 / m2
€65,00€59,00
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen. Lees meer
-9%
Clearcoat
Clearcoat
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen.
€65,00€59,00
stukprijs va: €6,00 / m2