klantenservice

Badkamervloer verven: welke vloerverf wordt het meest gebruikt?

Badkamervloer verven: welke vloerverf wordt het meest gebruikt?

Een badkamervloer verven met vloerverf is veilig, slim en voordelig. Dit artikel legt uit waarom en vertelt wat de meestgebruikte vloerverf voor badkamers met betonnen vloeren is.

Haast? Of hebt u een badkamer met tegelvloer of zeil? In dit artikel vertellen we welke verf bij welke ondergrond past in uw badkamer.

Badkamers moeten heel wat ongemakken ondergaan. Er is voortdurend veel vocht aanwezig, er is shampoo en zeep. De temperatuur schommelt sterk en snel, van koel tot broeierig warm. Een badkamervloer moet daar tegen kunnen. En natuurlijk is het fijn als de vloer eenvoudig is schoon te  maken.

Tegels en beton

Vroeger was betegelen de norm. Maar tegels zijn duur en het lijmen en voegen is een tijdrovend karwei. Bovendien: niet iedereen is er goed in. Daarnaast zijn tegels en voegen niet ongevoelig voor schimmelvorming. Reinigen kan een rotklus zijn. Er is nog een nadeel aan tegels: ze zijn trendgevoelig. Zelfs een spierwitte, "neutrale" badkamer kan er op zekere dag ouderwets uitzien. Maar even de tegels vervangen doe je niet zomaar.

Tegels zijn echter perfect over te schilderen. En vloerverf voor de badkamer is wèl snel aan te brengen. De kosten zijn laag. U kunt ook leuke patronen aanbrengen. Het is dus een koud kunstje om een moderne badkamer te creëren met vloerverf. 

Kies een geschikte primer

Een kenmerk van tegels is dat ze heel hard en niet poreus zijn. Verf kan er niet in doordringen en heeft daarom een hulpmiddel nodig. Dit is de zogeheten Tegelprimer, een speciaal product dat een krachtige hechtlaag aanbrengt en uitsluitend voor tegels gebruikt kan worden.

Wilt u de vloercoating rechtstreeks op beton, zandcement of anhydriet aanbrengen, moet u een andere primer gebruiken, bijvoorbeeld Clearprimer.

Een slijtvaste en vloeistofdichte vloerverf

De Pre Dekverf van Scanofloor is een goede keuze als u verf voor de vloer in uw badkamer zoekt. Het is een zogeheten epoxy coating, deze is vloeistofdicht. De verf voorkomt dat water in het beton trekt. Het is slijtvaste verf. Tevens is deze vloeiverf resistent tegen tal van chemische stoffen. Het is dus geen probleem als er eens wat douchegel, shampoo of tandpasta op de vloer belandt.

De verf bestaat uit twee componenten die met elkaar vermengd moet worden. Hierna moet de verf binnen twee uur worden aangebracht. Natuurlijk moet de badkamervloer vooraf goed schoon zijn. Stof dient te zijn verwijderd. Het schilderen gaat snel en eenvoudig. De verf vloeit goed. Zorg wel voor goede ventilatie. Let op dat u de badkamer niet te snel intensief belast. De vloerverf is na een dag weliswaar beloopbaar, maar pas na zeven dagen volledig belastbaar.

Voor een krasvaste, transparante toplaag adviseren we Clearcoat. Hebt u vloerverwarming in de badkamer of is er veel lichtinval, kiest u het best voor Colourcoat - lees hier meer over het kiezen van vloerverf in de badkamer bij vloerverwarming.

Hulp nodig?

Met onze tips kunt u uw badkamervloer verven en bent u verzekerd van een topresultaat. Wilt u advies van onze medewerkers, bel ons dan op 06-823 017 45.