klantenservice

Anhydrietvloeren verven: waarom en hoe

Anhydrietvloeren verven: waarom en hoe

Het verven van een anhydrietvloer ligt misschien niet voor de hand. Een kalkgebonden gietvloer kan immers ook van vloerbedekking of vinyl worden voorzien. Maar er zijn goede redenen om het wel te doen.

Aanbevolen producten

Voorbehandelmiddelen:

Vloerverf:

De perfecte bescherming

Een anhydrietvloer heeft vele voordelen. Het is een sterke, en toch flexibele vloer voor grote ruimtes. De vloer is ook ideaal om vloerverwarming in te verwerken. Weinig vloeren geven zo'n goede warmtegeleiding. Maar er zijn ook nadelen. Het goede nieuws: verven heft de nadelen op.

Een bekend probleem van dekvloeren van anhydriet is dat ze minder bestand zijn tegen vocht. U komt deze vloeren dan ook weinig tegen in badkamers, toiletten en keukens. Echter, als u een anhydrietvloer verft met vloeistofdichte vloerverf is dit niet langer een probleem. U brengt dan een keiharde beschermlaag aan die voorkomt dat vocht in de vloer dringt. Met een 2-componenten epoxy coating maakt u de vloer ook nog eens chemisch resistent. Dat is handig in bijvoorbeeld showrooms en opslagruimtes, of elders waar weleens chemische stoffen worden gebruikt. Denk hierbij alleen maar aan de chemische weekmakers in rubberbanden op auto's en fietsen. Vloerverf maakt anhydrietvloeren sterker!

Kostenbesparend en gemakkelijk

Vloerbedekking leggen doet u niet elk jaar. De kosten zijn hoog en vervangen is een tijdrovende klus. Het maakt hierbij weinig uit of u hoogpolig tapijt, laminaat of linoleum verkiest. Deze materialen zijn trouwens relatief kwetsbaar. Vloerverf is een aantrekkelijk alternatief. Verf biedt een zeer gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. De vloer opfrissen met een nieuw verflaagje is ook nog eens relatief simpel.

Anhydrietvloer verven: zo pakt u het aan

Als u besluit om uw anhydrietvloer te verven, is het zaak om de juiste samenstelling van de vloer te kennen. Er zijn anhydrietvloeren die wel geverfd kunnen worden, maar geen voorbehandeling behoeven met een primer (hechtmiddel). Bespreek dit met uw leverancier.

Verder is het verven van een anhydrietvloeren een klus als elke andere verfbeurt. Zo pakt u het aan:

1. U zorgt voor een schone, stofvrije, licht opgeschuurde ondergrond. Reinigen doet u met water en vloerreiniger. Laat hierna drogen. Voor het schuren gebruikt u een schuurmachine korrel 80 of 100. Verwijder alle stof.

2. Is voorbehandeling met een primer nodig, kies dan een van deze producten:

Voor de meeste vloeren is één laag primer voldoende. Volg de instructies bij het product.

3. Na de voorbehandeling kunt u afwerken met twee lagen vloerverf. Hier zijn drie opties:

  • Voor de afwerking is Pre Dekverf altijd een excellente keuze. Dit is een dekkende verf van twee componenten die in de meeste omstandigheden volstaat.
  • Hebt u echter vloerverwarming of een kamer met overvloedig zonlicht, raden we Scanofloor Colourcoat aan, aangezien deze verf niet vergeelt.
  • Wie de oorspronkelijke kleur van de vloer wil behouden, kan transparant afwerken met Clearcoat. Ook deze vergeelt niet.

4. Laat de verf goed drogen. Het duurt 5 tot 7 dagen voor de vloer volledig belast kan worden.

Succes!

Hebt u nog vragen, mag u ons altijd bellen voor advies. U koopt alle vloerverf voor anhydriet veilig en snel in onze webshop!