• Lorem ipsum

Anhydrietvloer verven

Het verven van een anhydrietvloer ligt misschien niet voor de hand. Een kalkgebonden gietvloer kan immers ook van vloerbedekking of vinyl worden voorzien. Maar er zijn goede redenen om het wel te doen. 

 

De perfecte bescherming

Een anhydrietvloer heeft vele voordelen. Het is een sterke, en toch flexibele vloer voor grote ruimtes. De vloer is ook ideaal om vloerverwarming in te verwerken. Weinig vloeren geven zo'n goede warmtegeleiding. Maar er zijn ook nadelen. Het goede nieuws: verven heft de nadelen op.

Een bekend probleem van dekvloeren van anhydriet is dat ze minder bestand zijn tegen vocht. U komt deze vloeren dan ook weinig tegen in badkamers, toiletten en keukens. Echter, als u een anhydrietvloer verft met vloeistofdichte vloerverf is dit niet langer een probleem. U brengt dan een keiharde beschermlaag aan die voorkomt dat vocht in de vloer dringt.

Met een 2-componenten epoxy coating maakt u de vloer ook nog eens chemisch resistent. Dat is handig in bijvoorbeeld showrooms en opslagruimtes, of elders waar weleens chemische stoffen worden gebruikt. Denk hierbij alleen maar aan de chemische weekmakers in rubberbanden op auto's en fietsen. Vloerverf maakt anhydrietvloeren sterker!

Kostenbesparend en gemakkelijk

Vloerbedekking leggen doet u niet elk jaar. De kosten zijn hoog en vervangen is een tijdrovende klus. Het maakt hierbij weinig uit of u hoogpolig tapijt, laminaat of linoleum verkiest. Deze materialen zijn trouwens relatief kwetsbaar. Vloerverf is een aantrekkelijk alternatief. Verf biedt een zeer gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. Koopt u een coating van hoge kwaliteit, zoals de producten van Scanofloor, kunt u bovendien jaren zorgeloos genieten. De vloer opfrissen met een nieuw verflaagje is relatief simpel. 

Hebt u vragen over het coaten van een anhydrietvloer, geven wij u graag persoonlijk advies. Gewoon even bellen (kantooruren) of een mail sturen. Whatsapp kan ook.

Anhydrietvloer verven: zo pakt u het aan

Het verven van een anhydrietvloeren is niet moeilijk en kan door iedereen worden uitgevoerd. In die zin is het een klus als elke andere verfbeurt. Natuurlijk wel de instructies volgen. Zo pakt u het aan:

 • U zorgt voor een schone, stofvrije, licht opgeschuurde ondergrond. Reinigen doet u met water en vloerreiniger. Laat hierna drogen. Voor het schuren gebruikt u een schuurmachine korrel 100 of 120. Verwijder alle stof.
 • Is voorbehandeling met een primer nodig (noodzakelijk bij nieuwe vloeren), kies dan een van deze producten. Voor de meeste vloeren is één laag primer voldoende. Volg de instructies bij het product. Een eerder geverfde anhydrietvloer heeft geen primer nodig. Dan volstaat schuren.

Scanofloor Uniprimer
Universele primer geschikt voor tal van betonnen en steenachtige ondergronden, waaronder anhydriet en zandcement. Essentieel voor de hechting, 1 laag aanbrengen. Eerste keuze bij dekkend verven. 

Scanofloor Clearprimer
Transparante 1-componentsprimer. Bijzonder doorzichtig, daardoor ideaal voor betonlook mits gecombineerd met een duurzame topcoating. Breng minimaal 1 laag aan. Vermijd rolbanen.

 

 • Na de voorbehandeling kunt u afwerken met twee lagen vloerverf. Hier zijn drie opties:

Pre Dekverf
De meest slijtvaste oplossing voor anhydriet. Ook voor de afwerking van vloeren in koudere, donkere ruimtes of industriële vloeren is Pre Dekverf een excellente keuze. Deze dekkende twee componenten verf vergeelt na verloop van tijd bij sterke lichtinval.

Colourcoat
Hebt u vloerverwarming of een kamer met overvloedig zonlicht, is Colourcoat een juiste keus, aangezien deze verf niet vergeelt. Colourcoat is een verf op basis van polyurethaan wat borgstaat voor een uitzonderlijke kleurvastheid.

Clearcoat
Wie de oorspronkelijke kleur van de Pre Dekverf wil behouden, kan transparant afwerken met Clearcoat. Deze vergeelt niet. Ook wordt Clearcoat als extra toplaag op de Colourcoat aangebracht. Zo wordt de dekkende verf beter beschermd tegen krassen.

 

 • Laat de verf goed drogen. Het is mogelijk om na een dag over de vloer te lopen. Het duurt echter 5 tot 7 dagen voor de vloer volledig belast kan worden.

 Aanbevolen producten voor het verven van Anhydrietvloer

 • Ontvetter (krachtige reinigingsmiddel, vet oplossend, niet milieubelastend, watergedragen) 

 • Clearprimer (transparante 1K primer voor betonlook afwerking)
 • Vloerprimer 1k (transparante primer voor betonlook afwerking)
 • Uniprimer (transparante 2K primer voor dekkende afwerking)
 • Vloerprimer 2K (transparante 2K primer voor dekkende afwerking)

 • Clearcoat  (transparante 2K afwerklaag voor betonlook)
 • Topcoat 2K Transparant (transparante afwerklaag voor betonlook)
 • Colourcoat (dekkende 2K afwerklaag, niet vergelend, voor vloerverwarming)
 • Topcoat 2K Kleur (dekkende afwerklaag, niet vergelend, voor vloerverwarming)
 • Pre Dekverf (dekkende 2K afwerklaag, autobanden-bestendig)
 • Topcoat 2K Pro (dekkende afwerklaag, autobanden-bestendig)

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!