• Lorem ipsum

Juiste Anhydriet verf

Een anhydrietvloer verven bestaat uit twee fases: voorbereiding en afwerking. Hieronder vertellen we er meer over. Uiteraard moet u ook de juiste producten gebruiken.

Een anhydrietvloer is een kalkgebonden gietvloer die vaak wordt toegepast als alternatief voor een zandcementvloer. Het is een harde, egale dekvloer met een dikte van 30 tot 50 mm, gemaakt op basis van gips, zand en water.

Voorbehandelen van anhydrietvloeren

Voordat u gaat verven moet u ervoor zorgen dat de ondergrond optimaal is voorbereid voor de afwerkingslaag. Vloerverf hecht het best op een licht ruwe ondergrond. Het is daarom vaak aanbevolen om de anhydrietvloer na droging op te schuren. De meeste anhydrietvloeren krijgen namelijk een zogenaamde sinterhuid tijdens het droogproces. Deze moet geschuurd worden. Er zijn echter ook anhydrietsoorten die vanzelf een open structuur hebben die schuren overbodig maakt. Twijfelt u? Bespreek het dan met de leverancier van de vloer.


Voor schuren is een parketschuurmachine de beste oplossing. Na het schuren en stofvrij maken kunt u een primer aanbrengen. Dit is een hechtmiddel dat doordringt in de ondergrond, stofdeeltjes bindt en een soort kleeflaag met de afwerkingslaag bewerkstelligt. Er zijn meerdere soorten primers op de markt. Uniprimer is ideaal als basis voor dekkende afwerkingen, Clearprimer is niet vergelend. Clearprimer wordt ook sterk aangeraden bij vloeren met vloerverwarming, juist omdat dit middel niet vergeelt onder invloed van warmte. Ook wanneer u kiest voor een betonlook, is Clearprimer het aanbevolen hechtmiddel.


Voorbehandelmiddelen:

Scanofloor Uniprimer
Universele primer geschikt voor tal van betonnen en steenachtige ondergronden, waaronder anhydriet en zandcement. Essentieel voor de hechting, 1 laag aanbrengen. Eerste keuze bij dekkend verven. 

Scanofloor Clearprimer
Transparante 1-componentsprimer. Bijzonder doorzichtig, daardoor ideaal voor betonlook mits gecombineerd met een duurzame topcoating. Breng minimaal 1 laag aan. Vermijd rolbanen.


Vloerverf:

Pre Dekverf
De meest slijtvaste oplossing voor anhydriet. Ook voor de afwerking van vloeren in koudere, donkere ruimtes of industriële vloeren is Pre Dekverf een excellente keuze. Deze dekkende twee componenten verf vergeelt na verloop van tijd bij sterke lichtinval.

Colourcoat
Hebt u vloerverwarming of een kamer met overvloedig zonlicht, is Colourcoat een juiste keus, aangezien deze verf niet vergeelt. Colourcoat is een verf op basis van polyurethaan wat borgstaat voor een uitzonderlijke kleurvastheid.

Clearcoat
Wie de oorspronkelijke kleur van de Pre Dekverf wil behouden, kan transparant afwerken met Clearcoat. Deze vergeelt niet. Ook wordt Clearcoat als extra toplaag op de Colourcoat aangebracht. Zo wordt de dekkende verf beter beschermd tegen krassen.


Anhydrietvloer verven

Uiteraard moet u de anhydrietvloer na de voorbehandeling met een primer eerst laten drogen. Reken hiervoor een dag. Hierna kunt u in twee lagen afwerken met een geschikte vloerverf. Wij adviseren het gebruik van een professionele coating met twee componenten. Deze verf wordt in twee verschillende (vaak op elkaar gestapelde) blikken geleverd. De inhoud moet u voor het aanbrengen mechanisch mengen. Hierna hebt u een beperkte verwerkingstijd. Alle details hierover vindt u op de technische datasheet. Het is raadzaam om voor elke laag een aparte verpakking te gebruiken.

U kunt de verf gewoon aanbrengen met roller en kwast. Na het uitharden heeft u een dikke, keiharde vloer die slijtvast is en bestand tegen krassen. Ook water en chemische stoffen krijgen geen kans. Het is altijd het beste om twee lagen aan te brengen. Gebruik uitsluitend 2-componentenverf als u een anhydrietvloer in een vochtige ruimte wilt verven, zoals een badkamer. Alleen deze verf zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht is.

Pre Dekverf is geschikt voor gewone anhydrietvloeren in woningen, bedrijfsruimtes, showrooms, werkplaatsen en koude, donkere ruimtes. U kunt de vloerverf laten mengen in alle RAL- en NCS-kleuren. Hebt u een dekvloer van anhydriet met vloerverwarming, is Colourcoat een alternatief. Deze zien we veel in woningen. Wilt u een transparant resultaat, is Clearcoat de juiste oplossing. U kunt ook Clearcoat als extra, krasvaste bescherming over Colourcoat heen aanbrengen. Of over de Pre Dekverf, om de kleur langer te bewaren.

Alle vloerverf voor anhydrietvloeren is direct te koop via Scanofloor Specialist, tegen de scherpste prijs, en wordt in de regel binnen twee werkdagen geleverd.Aanbevolen producten voor het verven van Anhydrietvloer

 • Ontvetter (krachtige reinigingsmiddel, vet oplossend, niet milieubelastend, watergedragen) 

 • Clearprimer (transparante 1K primer voor betonlook afwerking)
 • Vloerprimer 1k (transparante primer voor betonlook afwerking)
 • Uniprimer (transparante 2K primer voor dekkende afwerking)
 • Vloerprimer 2K (transparante 2K primer voor dekkende afwerking)

 • Clearcoat  (transparante 2K afwerklaag voor betonlook)
 • Topcoat 2K Transparant (transparante afwerklaag voor betonlook)
 • Colourcoat (dekkende 2K afwerklaag, niet vergelend, voor vloerverwarming)
 • Topcoat 2K Kleur (dekkende afwerklaag, niet vergelend, voor vloerverwarming)
 • Pre Dekverf (dekkende 2K afwerklaag, autobanden-bestendig)
 • Topcoat 2K Pro (dekkende afwerklaag, autobanden-bestendig)

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!