klantenservice

Anhydrietvloeren verven: hoe doe ik dat en met welke vloerverf?

Anhydrietvloeren verven: hoe doe ik dat en met welke vloerverf?

Een anhydrietvloer verven bestaat uit twee fases: voorbereiding en afwerking. Hieronder vertellen we er meer over. Uiteraard moet u ook de juiste producten gebruiken.

Hebt u haast? Kies hier vloerverf voor anhydrietvloeren:

Voorbehandelmiddelen:

Vloerverf:

Een anhydrietvloer is een kalkgebonden gietvloer die vaak wordt toegepast als alternatief voor een zandcementvloer. Het is een harde, egale dekvloer met een dikte van 30 tot 50 mm, gemaakt op basis van gips, zand en water.

Voorbehandelen van anhydrietvloeren


Voordat u gaat verven moet u ervoor zorgen dat de ondergrond optimaal is voorbereid voor de afwerkingslaag. Vloerverf hecht het best op een licht ruwe ondergrond. Het is daarom vaak aanbevolen om de anhydrietvloer na droging op te schuren. Het is echter nog beter om dit met de leverancier van de vloer te bespreken. Het hangt af van de samenstelling. Veel anhydrietlagen krijgen een zogenaamde sinterhuid tijdens het droogproces. Deze moet geschuurd worden. Er zijn echter ook anhydrietsoorten die vanzelf een open structuur hebben die schuren overbodig maakt.

Wordt toch gekozen voor schuren is een schuurmachine de beste oplossing. Na het schuren en stofvrij maken kunt u een primer aanbrengen. Dit is een hechtmiddel dat doordringt in de ondergrond en een soort extra kleeflaag met de afwerkingslaag bewerkstelligt. Er zijn meerdere soorten primers op de markt. Uniprimer is transparant, Clearprimer is niet vergelend. Clearprimer wordt ook sterk aangeraden bij vloeren met vloerverwarming, juist omdat dit middel niet vergeelt onder invloed van warmte.

Anhydrietvloer verven


Uiteraard moet u de anhydrietvloer na de voorbehandeling met een primer eerst laten drogen. Hierna kunt u in twee lagen afwerken met een geschikte vloerverf. Wij adviseren het gebruik van een professionele coating met twee componenten zoals Pre Dekverf. Deze verf wordt in twee verschillende verpakkingen geleverd die u direct voor het aanbrengen dient te mengen. Hierna hebt u een beperkte verwerkingstijd. Alle details hierover vindt u op de technische datasheet.

U kunt de verf gewoon aanbrengen met roller en kwast. Na het uitharden heeft u een dikke, keiharde vloer die slijtvast is en bestand tegen krassen. Ook water en chemische stoffen krijgen geen kans. Het is altijd het beste om twee lagen aan te brengen. Gebruik uitsluitend 2-componentenverf als u een anhydrietvloer in een vochtige ruimte wilt verven. Alleen deze verf zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht is.

Pre Dekverf is het meest geschikte product voor gewone anhydrietvloeren. U kunt de vloerverf laten mengen in alle RAL- en NCS-kleuren. Hebt u een dekvloer van anhydriet met vloerverwarming, adviseren wij Colourcoat. Wilt u een transparant resultaat, is Clearcoat de juiste oplossing.

Alle vloerverf voor anhydrietvloeren is direct te koop via Scanofloor Specialist, tegen de scherpste prijs, en wordt in de regel binnen twee werkdagen geleverd.