• Lorem ipsum

Een anhydrietvloer verven bestaat uit twee fases: voorbereiding en afwerking. Hieronder vertellen we er meer over. Uiteraard moet u ook de juiste producten gebruiken.

Hebt u haast? Kies hier vloerverf voor anhydrietvloeren:

Voorbehandelmiddelen:

Vloerverf:

Een anhydrietvloer is een kalkgebonden gietvloer die vaak wordt toegepast als alternatief voor een zandcementvloer. Het is een harde, egale dekvloer met een dikte van 30 tot 50 mm, gemaakt op basis van gips, zand en water.

Voorbehandelen van anhydrietvloeren

Voordat u gaat verven moet u ervoor zorgen dat de ondergrond optimaal is voorbereid voor de afwerkingslaag. Vloerverf hecht het best op een licht ruwe ondergrond. Het is daarom vaak aanbevolen om de anhydrietvloer na droging op te schuren. De meeste anhydrietvloeren krijgen namelijk een zogenaamde sinterhuid tijdens het droogproces. Deze moet geschuurd worden. Er zijn echter ook anhydrietsoorten die vanzelf een open structuur hebben die schuren overbodig maakt. Twijfelt u? Bespreek het dan met de leverancier van de vloer.


Wordt gekozen voor schuren is een parketschuurmachine de beste oplossing. Na het schuren en stofvrij maken kunt u een primer aanbrengen. Dit is een hechtmiddel dat doordringt in de ondergrond, stofdeeltjes bindt en een soort kleeflaag met de afwerkingslaag bewerkstelligt. Er zijn meerdere soorten primers op de markt. Uniprimer is ideaal als basis voor dekkende afwerkingen, Clearprimer is niet vergelend. Clearprimer wordt ook sterk aangeraden bij vloeren met vloerverwarming, juist omdat dit middel niet vergeelt onder invloed van warmte. Ook wanneer u kiest voor een betonlook, is Clearprimer het aanbevolen hechtmiddel.

Anhydrietvloer verven

Uiteraard moet u de anhydrietvloer na de voorbehandeling met een primer eerst laten drogen. Reken hiervoor een dag. Hierna kunt u in twee lagen afwerken met een geschikte vloerverf. Wij adviseren het gebruik van een professionele coating met twee componenten. Deze verf wordt in twee verschillende (vaak op elkaar gestapelde) blikken geleverd. De inhoud moet u voor het aanbrengen mechanisch mengen. Hierna hebt u een beperkte verwerkingstijd. Alle details hierover vindt u op de technische datasheet. Het is raadzaam om voor elke laag een aparte verpakking te gebruiken.

U kunt de verf gewoon aanbrengen met roller en kwast. Na het uitharden heeft u een dikke, keiharde vloer die slijtvast is en bestand tegen krassen. Ook water en chemische stoffen krijgen geen kans. Het is altijd het beste om twee lagen aan te brengen. Gebruik uitsluitend 2-componentenverf als u een anhydrietvloer in een vochtige ruimte wilt verven, zoals een badkamer. Alleen deze verf zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht is.

Pre Dekverf is geschikt voor gewone anhydrietvloeren in woningen, bedrijfsruimtes, showrooms, werkplaatsen en koude, donkere ruimtes. U kunt de vloerverf laten mengen in alle RAL- en NCS-kleuren. Hebt u een dekvloer van anhydriet met vloerverwarming, is Colourcoat een alternatief. Deze zien we veel in woningen. Wilt u een transparant resultaat, is Clearcoat de juiste oplossing. U kunt ook Clearcoat als extra, krasvaste bescherming over Colourcoat heen aanbrengen. Of over de Pre Dekverf, om de kleur langer te bewaren.

Alle vloerverf voor anhydrietvloeren is direct te koop via Scanofloor Specialist, tegen de scherpste prijs, en wordt in de regel binnen twee werkdagen geleverd.

 


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!
Anhydrietvloeren verven: hoe doe ik dat en met welke vloerverf?