• Lorem ipsum

Met de volgende tips wordt het verven van uw anhydrietvloer een makkie.

Anhydrietvloer verven: aanbevolen producten

Primers:

Vloerverf:

1. Gebruik dampdoorlatende, vloeistofdichte vloerverf

Anhydrietvloeren hebben een groot nadeel: ze zijn minder geschikt in vochtige ruimtes. Maar met vloeistofdichte verf maakt u wel een toplaag die geen vocht doorlaat. Hebt u dus een anhydrietvloer waar geregeld water op terechtkomt, hoeft dit geen problemen te geven. Gewoon waterbestendige vloerverf gebruiken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u de vloer zorgeloos kunt schoonmaken met een sopje. Alle vloerverf van Scanofloor in bovenstaand rijtje is vloeistofdicht. Water, zeepsop maar ook chemische stoffen maken geen kans.

2. Houd rekening met vloerverwarming

Hebt u vloerverwarming? Dat is behaaglijk en comfortabel. Het nadeel van vloerverwarming is dat de buizen in de loop der jaren soms door de vloer heen zichtbaar worden. Ook bij anhydrietvloeren treedt vaak vergeling op, precies daar waar de verwarmingsbuizen lopen. Een coating vermindert de kans daarop aanzienlijk. Daarnaast kan veel lichtinval de kleur van de vloer veranderen. Door te kiezen voor Pre Dekverf in combinatie met Clearcoat, of voor Colourcoat blijft de vloer veel langer mooi.

Een betonlook is ook mogelijk. Dit betekent dat de ondergrond zichtbaar blijft. Begin dan met een laag Clearprimer. Werk hierna af met twee lagen transparante Clearcoat. Ook dit is mogelijk met vloerverwarming. Zowel Colourcoat als Clearcoat vergelen niet door warmte of overvloedig zonlicht.

3. Doe het gewoon zelf!

Sommige mensen laten zich afschrikken door minder gangbare begrippen als anhydriet, epoxy of polyurethaan. Zulke woorden klinken specialistischer dan beton, zeil of hout. Maar dat wil niet zeggen dat u het verven van anhydrietvloeren moet uitbesteden aan schildersbedrijven. Een anhydrietvloer verven is geen raketwetenschap en doet u gemakkelijk zelf. Volg wel altijd de instructies. Het gaat veelal om 2-componentenverf en deze moet u direct voor gebruik mengen. De datasheets bij de producten vertellen hoe. We hebben ook een uitgebreide handleiding voor het aanbrengen van vloerverf. Het verven zelf doet u met roller en kwast, precies zoals altijd. Succes!

Vloerverf bestelt u veilig en snel in onze webshop!

 


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!
Anhydrietvloer verven - Top-3 Tips